Vremenska prognoza 11.04. – 12.04.2019.

11.04.2019. : U Četvrtak promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće  slab do umeren, na planinama povremeno i pojačan jugozapadni vetar, tokom noći u skretanju na severozapadni.  Jutarnja temperatura od 6 do 11, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni Celzijusa. Tokom noći se očekuje jače naoblačenje sa padom temperature i lokalnom pojavom grmljavine.

Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Glavobolјa, bolovi u mišićima i pospanost su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodati oprez svim učesnicima u saobraćaju.

Najava za 12.04.2019. : U petak će u većini predela biti promenljivo oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom i pljuskovima i retkom pojavom grmljavina. Većim delom dana vetar će biti slab do umeren, severozapadnog smera. Temperatura će se u jutarnjim satima kretati od 5 do 9, dok će maksimalna dnevna biti od 13 do 17 stepeni.

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebrovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim obolјenjima. Kod osetlјivih osoba su moguće meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja, glavobolјe i bolova u kostima i zglobovima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.