Vremenska prognoza za 12.05. – 13.05.2019

12.05.2019. Većim delom dana pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom predstojeće noći i u ostalim krajevima doći će do naoblačenja sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama. Duvaće slab do umeren vetar jugoistočnog smera, u košavskom području povremeno jak. Jutarnja  temperatura od 5 do 14, maksimalna dnevna će se kretati od 22 do 25 stepeni Celzijusa.

Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 90%

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Dodatni oprez i smanjenje fizičkih napora naročito se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Bolovi u mišićima i glavobolјa su očekivane meteoropatske reakcije. Maksimalna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

13.05.2019.U ponedeljak se očekuje pretežno oblačno i malo svežije vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina biće u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Vetar slab do umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 14, a najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina. Količina padavina veća od 40 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%

Usled promene vremena iznad našeg područja, biometeorološka situacija će biti nepovolјna. Osetlјivim osobama, a naročito hroničnim bolesnicima se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i striktno poštuju savete lekara. Nervoza, reumatski bolovi i glavobolјa mogu biti izraženi u jačoj formi. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.