Templates by BIGtheme NET

Pravila i uslovi korišćenja

Svakim korišćenjem sajta www.radiotrend.net prihvatate sva pravila i uslove korišćenja (u daljem tekstu “Uslovi“). Zadržavamo pravo da u svakom trenutku možemo izmeniti Uslove. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate.

Sajt www.radiotrend.net je u vlasništvu D.O.O. Impres (u daljem tekstu “Impres“)

 

Svakim pristupom sajtu www.radiotrend.net smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih web strana, kao i da ih u celosti prihvata. Korišćenje sadržaja portala u informativne svrhe je u celosti besplatno.

AUTORSKA PRAVA

D.O.O Impres je vlasnik autorskih prava na sve sopstvene sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) koji su prezentovani u elektronskom izdanju na web stranici www.radiotrend.net.

Prenošenje tekstova ili delova tekstova, dozvoljeno je samo u slučaju kad je sa uredništvom RadioTrend postignut dogovor.

Prilikom ovakvog prenošenja obavezno je navođenje izvora (izvor: „RadioTrend.net“) ispod naslova, i stavljanje jasno uočljivog linka sa usmerenjem na originalni tekst.

U slučaju prenošenja teksta ili informacija iz teksta, kao i fotografije suprotno navedenim pravilima, IMPRES zadržava pravo da protiv prekršioca pokrene postupak radi zaštite autorskih i drugih srodnih prava i nadoknade štete.

Preuzeti sadržaji koji se nalaze na RadioTrend.net su postavljeni u najboljoj nameri i u skladu sa pravilima deljenja sadražaja sa naznačenim izvorom, odnosno vlasnikom autorskog prava nad preuzetim sadržajem.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na RadioTrend.net povređuje Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

FOTO MATERIJAL DRUGIH AUTORA

Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, RadioTrend.net ni Impres ne mogu da odgovaraju za verodostojnost autora fotografije kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Mi fotografije postavljamo sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji fotografije šalju i stvarni autori.

U slučaju da primetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nas kontaktirate kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

RadioTrend.net ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija na portalu.

PRAVO NA IZMENE SADRŽAJA I USLUGA

RadioTrend.net zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog objavljenog sadržaja bez prethodne najave i obrazloženja.

LINKOVI NA DRUGE VEB STRANICE

IMPRES ne snosi odgovornost za sadržinu veb stranica izvan svog portala.

OGLAŠAVANJE

RadioTrend.net nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na RadioTrend.net kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na RadioTrend.net. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na i izvan RadioTrend.net isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te RadioTrend.net nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

KOMENTARISANJE SADRŽAJA

Komentari koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju, odnosno koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova.

Strogo je zabranjeno sledeće:

  • objavljivanje komentara koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone (uvredljive, vulgarane, preteće, rasističke ili šovinističke poruke, kao i poruka koje su štetne na bilo koji drugi način)
  • objavljivanje, slanje i razmena podatka za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažni, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti na kontakt stranici portala.

Redakcija RadioTrend.net portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba.

Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije RadioTrend.net portala.

Deo komentara označen sa [*…*] je zamaskirani sadržaj koji je urednik procenio da nije u skladu sa uređivačkom politikom, ali je u manjem delu u odnosu na ostatak komentara koji ispunjava kriterijume za objavljivanje.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

RadioTrend.net poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca, s tim da RadioTrend.net može koristiti podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke obezbeđene od strane posetilaca ili korisnika kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu ovih podataka RadioTrend.net dolazi do saznanja koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Podaci o korisnicima mogu uključivati i informacije koje se mogu individualno identifikovati u odnosu na određeno lice (IP adresa), kao i zbirne informacije o korisnicima.

RadioTrend.net se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila RadioTrend.net ili nezakonitih aktivnosti korisnika. RadioTrend.net ima obavezu saradnje sa državnim organima kao što su sudstvo i policija, te na njihov pismeni zahtev može da dostavi određene podatke o korisnicima sajta.

REGISTACIJA NA SAJTU I KORISNIČKI NALOZI

Registrovanjem na RadioTrend.net korisnik je obavezan da prođe postupak registracije, unese istinite podatke, te odabere podatke za logovanje (e-mail i šifru).

RadioTrend.net zadržava pravo da ukinu ili da uskrati mogućnost korišćenja korisničkog naloga i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

VESTI

Odeljak „Vesti“ je skup informacija od javnog značaja vezane na direktan način teritorijalno za grad Bačku Topolu. Informacije koje se plasiraju su procena redakcijskog tima i nisu podložne uticaju spoljašnjih faktora. U ovom informativnom delu nalaze se informacije koje su obrađene i plasirane od strane RadioTrend.net, odnosno prenešene u saradnji sa nekim od javnih glasila (medija), a iste su potpisane u gornjem desnom uglu. Informacije koje su dostavljene ovom portalu su informacije od javnog značaja, nisu autorsko delo i kao takve smatraju se sadržajem za koji nije potrebno da se navodi izvor. Sve informacije koje se nalaze u ovom odeljku su prošle uređivački kolegijum i smatraju se informacijama koje zadovoljavaju plasiranje u javnost. Svake slovne ili pravopisne greške produkt su nenamerne aktivnosti i bili bismo Vam zahvalni da nam na iste ukažete.

DEŠAVANJA

RadioTrend.net u najboljoj nameri omogućava organizatorima dešavanja na teritoriji grada Bačke Topole i neposredne okoline da besplatno oglase organizaciju dešavanja javnog karaktera. Dešavanja postavljaju isključivo sami organizatori. Najave dešavanja koje su prezentovane na portalu su prošle uredničku kontrolu.

Dešavanja se postavljaju kroz namenski formular koji se nalazi na odeljku „Dešavanja“. Organizator dešavanja, ili lice koje želi da informiše javnost o nekom dešavanju, može da postavi neograničen broj najava u neograničenom vremenskom periodu. Informacije o dešavanju moraju da budu jasno i dovoljno precizno opisane (ko, kada, gde, cena ulaza, promo poruke…) kako bi korisnik informacije bio kvalitetno informisan o istoj. Korišćenje specijalnih karaktera, odnosno „crtanje“ u najavi je strogo zabranjeno i takve najave dešavanja mogu da budu odbijena. Za potrebe ilustrovanja preporučuje se prilaganje relevantne grafičke ilustracije, čime će se podići atraktivnost iste.

Dešavanja koja nisu u skladu sa gore navedenim uslovima korišćenja neće biti odobrena, a RadioTrend.net nema obavezu da o tome obaveštava autore.

Ukoliko smatrate da neko dešavanje nije istinito, i/ili da treba da bude uklonjeno sa portala možete nam to, uz obrazloženje, javiti preko jednog od načina komunikacije navednih na kontakt stranici.

DRUŠTVENE MREŽE

IMPRES paraleno sa portalom koristi i društvene mreže kao što je Facebook.. Ovi kanali komunikacije su alternativan način plasiranja sadržaja RadioTrend.net, kao i dvosmerne komunikacije sa pratiocima. Sadržaj koji generišu korisnici tih mreža nisu predmet kontrole ili moderacije urednika RadioTrend.net

IZMENE I DOPUNE PRAVILNIKA I USLOVA KORIŠĆENJA

RadioTrend.net može u svako doba izmeniti dopuniti Pravila i uslove korišćenja.

Poslednja izmena je bila 24. januara 2017. godine.

www.radiotrend.net © Copyright 2016. Design by NovaDizajn.